Солод житній ТМ "Choice" натуральний продукт для лікувально-оздоровчого харчування 100г
131 ₴
- Готово до відправки
- Код: CU1084
- +380 (97) 706-89-12
Застосування
Рекомендується вживати по 1-3 чайної ложки житнього солоду щодня для загального оздоровлення й очищення організму від шлаків, підвищення енергетичного тонусу, нормалізації білкового та жирового обміну, зниження рівня «шкідного» холестерину, стимуляції кровотворення та вироблення інсуліну, для поліпшення травлення, а також як ідеальне середовище для розвитку корисних кишкових бактерій.
У зв'язку з тим, що ріжок підвищує кислотність шлункового соку та підсилює перистальтику кишківника, житній солод слідує застосовувати з обережністю у разі виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, у разі гастриту з підвищеною кислотністю, у разі хронічного панкреатиту або холециститу в стадії загострення, під час декомпенсованого або субкомпенсованого дисбактеріозу.
Коригуйте дозування залежно від індивідуальних особливостей організму та вашого самопочуття. Житній солод приємний на смак, тому його можна вживати як окремо, так і як харчову добавку в домашню випічку, супи, м'ясні й овочеві страви, салати, соуси, фруктові пюре, кефір, йогурти та ін.
Дуже смачний житній квас, приготований за наступним рецептом: 2 ст. л. солоду заливаємо 1 літром кип'яченої води з температурою 60 градусів Цельсія, витримуємо 1 годину, потім переливаємо в іншу ємність, відфільтровуючи осад. Додаємо 2 ст. л. цукру, 1-2 г. сухих дріжджів, трохи родзинок за бажання, після чого витримуємо суміш за температури не нижче ніж 20 градусів упродовж доби. Потім ще на добу ставимо в холодильник. Тепер квас готовий до вживання. Пляшка в закритому вигляді може зберігатися в холодильнику до 7 днів.
Якщо ви не любите квас, із солоду можна приготувати поживний напій: 1 ч. солоду залити 200-250 мл кип'яченої води з температурою 60 градусів, ретельно розмішати, дати відстоятися впродовж 5 хвилин, а потім перелити в іншу ємність, залишаючи осад на дні. Напій готовий до вживання, для поліпшення смаку можна додати молоко або вершки.
Багато людей, піклуючись у своєму здоров'ї, вже придбали хлібопічки. Пропонуємо кілька рецептів для випікання житнього, пшенично-ржаного або солодового домашнього хліба. Солод сприяє набуханню борошна, посилює бродіння, покращує еластичність тіста та структуру хлібного м'якуша, збільшує термін зберігання готового продукту.
- У будь-який відомий вам рецепт хлібного тіста можна додати «Солод житній ферментований» з розрахунку 3-5% від ваги борошна.
- Хліб солодовий: 700 г пшеничного борошна, 400 мл води 18-20 °C, 30-35 г солоду, 7-8 г сухих дріжджів, 10 г олії, 1 ст. цукрового піску, 1-2 год. солі.
- Хліб пшенично-ржаний: 600 г пшеничного борошна, 100 г житнього борошна, 420 мл води 18-20 °C, 30-35 г солоду, 7-8 г сухих дріжджів, 10 г рослинної олії, 1 ст. цукри, 2 год. солі.
Житній солод можна застосовувати й зовнішньо, роблячи маски для обличчя двічі на тиждень. Така маска живить шкіру та підвищує її тонус, згладжує дрібні зморшки, надає обличчю здорового кольору. Візьміть 1 ч. л. солоду, ретельно розмішайте з 1 ч. л. меду та 1 яєчним жовтком, нанесіть на чисту шкіру на 20-30 хвилин, потім змийте теплою водою.
Основні | |
---|---|
Виробник | Choice |
Країна виробник | Україна |
Форма випуску | Порошок |
Кількість в упаковці | 10 |
Користувальницькі характеристики | |
Вага | 100 |
- Ціна: 131 ₴